Üdvözlöm!

Szapáriné Nagy Szilvia női-férfi kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakember vagyok, férjemmel a Sziszi nail and foot, és a Spa Pedi Bár üzletek tulajdonosai és egyben megálmodói is vagyunk. Az üzleteket én vezetem, szaktudásommal maximálisan én felelek, valamint a marketinget is én képviselem. Szakmám egyben a hobbim is, folyamatosan fejlesztem magam, részt veszek szakmai továbbképzéseken, szakmai rendezvényeken, célom a vendégek maximális elégedettsége. Férjem a pénzügyi és gazdasági részét, valamint kivitelezéseit igazgatja kis családi vállalkozásunknak.

Nagyon fontos számunkra az ár-érték arány, nem szeretnénk sem túl olcsón sem irreálisan magas árakon dolgozni. Az arany középutat tartom reálisnak. Az alapáraink abszolút elérhetőek, ám megtalálhatóak a luxus szolgáltatásaink is, hogy minden igényt ki tudjunk elégíteni. Bármi kérdésük van, forduljanak bizalommal hozzám, hozzánk, szeretettel várunk mindenkit szalonjainkban. Bejelentkezés a nagy érdeklődésre való tekintettel szükséges. Aktuális akcióinkról honlapunkon, illetve facebook oldalunkon tájékozódhatnak.

Tanulmányok:

  • Női-Férfi kéz- és lábápoló, műkörömépítő
  • Marketing és reklám-menedzser
  • Marketing és reklám-ügyintéző
  • Gimnáziumi érettségi
  • Németnyelv-középfok, (ÖSD- IHH nyelviskola)

Közel 9 év tapasztalatával, maximális szakértelemmel, kedves kiszolgálással várjuk Önt szalonjainkban.

Az elsőt (Sziszi nail and foot) 2016. májusában nyitottuk.

Decemberben legnagyobb örömünkre, csatlakozott hozzánk Edviné Szaló Gizus műkörömépítő, kézápoló szakember, aki szintén 6 év tapasztalattal rendelkezik és csodaszép tartós körmöket alkot!

2017. szeptemberében a nagy érdeklődésre való tekintettel még bővültünk Gombár Beáta, műkörömépítő, pedikűrös szakemberrel, de még így sem tudtuk a hatalmas igényt kielégíteni.

Ezért megálmodtuk a Spa Pedi Bárt, ahol még 3-4 szakemberrel bővülünk terveink szerint, valamint nem kis szerénységgel állíthatom, hogy megreformáljuk Győrben a pedikűr kultúráját, ahol végre olyan körülmények között ápolhatjuk kedves vendégeink lábát, amilyet tényleg megérdemelnek.

2019 májusában megnyitottuk a meglévő mellett a SPA PEDI BÁRT, így a lábápolás teljes egészében átkerült oda. Így a régiben 2 új műkörmös asztalt is be tudtunk tenni, majd Gombár Beáta távozása után 2 új kolléganőt köszönthettünk a Sziszi nail and foot-ban, Koncsagné Gabriellát és Csordás Laurát. Így Szaló Gizussal és jómagammal már 4-en képviseljük a kézápoló szekciót. A pedikűrben pedig Kovácsné Kiss Viktória és Én várjuk szeretettel a szépülni, pihenni vágyó vendégeket.

Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniára, többször fertőtlenített eszközökkel, szerszámokkal, illetve egyszer használatos szikével dolgozunk, mert nekünk a vendég elégedettsége, egészsége a legfontosabb.

Jómagam specialitása úgy gondolom a pedikűr, de nagyon szeretek gél-lakkozni, illetve zselés körmöket alkotni. Női és férfi vendégeink körében is nagyon népszerű a relaxáló talpmasszázs, valamint a meleg- paraffinos kézápolás, és a japán manikűr, melynek során min. 2 hétig fényes, ápolt marad a köröm és még belülről is táplálja a körömlemezt. Az ápolt kéz és láb hozzátartozik ma már az ápolt megjelenéshez.

Talán van, aki különbséget tesz az emberek kezén, illetve a lábán végzett munka között, de én bevallom, hogy mindkettőt egyformán szeretem. Véleményem szerint ugyanolyan csodát lehet tenni egy lábon, mint egy műkörömmel a kézen.

Az ápolt, pedikűrözött láb, több mint az egészség része!

A lábápolásnak sokéves hagyománya van. Az igazi, képzett pedikűrös a szó szoros értelmében művész, aki valóban lábra állítja az embert. Felelősségteljes, igényes és szép munka ez.

Lábunk viseli a legnagyobb terhelést, ezért legalább annyira kell ápolni és gondozni, mint a test többi részét. A rosszul választott, nem elég kényelmes cipőnek köszönhetően a lábak deformálódnak, így kialakulhat bőrkeményedés, tyúkszem, bütyök és a köröm is benőhet. A pedikűrös által rendszeresen végzett kezelésekkel a problémák megelőzhetőek, orvosolhatóak. Szalonunkban az intimitás megtartása érdekében külön helyiséget alakítottunk ki a pedikűrös tevékenységhez, ahol szakképzett pedikűrösünk a láb szebbé tétele mellett lábmasszázzsal kényezteti Önt!

Sokan felteszik a kérdést, hogy mi a különbség a pedikűr és a gyógyászati pedikűr között. A pedikűr elsősorban esztétikai, a gyógypedikűr pedig egészségügyi célokat szolgál, de mit is jelent mindez a gyakorlatban? Természetesen a végeredménynek mindkét esetben szépnek kell lennie, ez nem kérdés.

Az esztétikai pedikűr általában magában foglalja a talpakon lévő esetleges bőrkeményedések eltávolítását vágással és reszeléssel, a körmök formázását, bőrradírozást, masszázst és a nedvesség visszapótlását.

A gyógypedikűr ezt mind tartalmazza, de ide tartozik például még a tyúkszem eltávolítása, szemölcs kezelése, a megvastagodott esetleg elszíneződött gombás köröm levékonyítása, eltávolítása, kezelése, ha szükséges a benőtt körömsarkak eltávolítása, a gyulladás csökkentése. Amennyiben otthoni vagy orvosi kezelés is szükséges, arról a vendéget tájékoztatjuk.
A manikűr és pedikűr esetében a feltétel, hogy az a szerszám, ami a vendég lábához ér, 100%-os biztonsággal fertőzésmentes legyen. Egy igazán profi pedikűrös igyekszik minden vendég részére azt a biztonságot nyújtani, amit ő maga is elvárna fordított esetben.

A hozzáértő kezek nem csak ápolttá és esztétikussá teszik az emberek lábát, de enyhülést hozhatnak a fájó végtagokra is.

A láb gombás fertőzése az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati panasz. Fonalas, penész vagy sarjadzó gombák okozhatják. Legtöbbször a lábujjak között, a talpon jelentkezik hámló, viszkető, hólyagos kiütések formájában. Súlyosabb esetekben átterjedhet a körmökre is, illetve feltűnhet a test egyéb hajlataiban, hónaljban, combtőnél is. Megelőzni egyszerűbb, a kezelése olykor igen hosszadalmas és a fertőzés hajlamos a kiújulásra.

A lábgombásodás népbetegségnek számít, a statisztikák szerint a magyar lakosság több mint fele, körülbelül 54%-a szenved valamilyen formában ettől a kellemetlenségtől. Világszerte ismert, de különösen a mérsékelt és a meleg éghajlati övön egyre gyakoribb. Gyermek- és felnőtt közösségekben, sportolók között, közös zuhanyzók, uszodák látogatói, illetve egy-egy család tagjai között gyorsan terjed.
A gombás fertőzés tünetei lehetnek egészen enyhék (kipirosodás, hámlás) vagy erősebbek: fájdalmas, viszkető kiütések, nedvedző, mélyen berepedt, baktériumokkal felülfertőzött sebek. Ha a köröm is fertőzött, akkor megvastagszik, elszíneződik, sárgássá, belső anyaga morzsalékossá válik. Ha a fertőzést sarjadzó gombák okozzák, akkor a fertőzés a körömágy felől indul, ha pedig fonalas gombák, akkor a köröm felső része felől sárgásan elszíneződik, megvastagodik. A penészgombák sötét elszíneződést okoznak.
Gyakran a lábujjak közeiből a láb egyéb felületeire és a talpra is átterjed a fertőzés. A talpon száraz, pikkelyes hámlás, illetve gyulladt, vörös bőr formájában jelentkezik.
A lábhigiéné megőrzésének legfontosabb mozzanata a naponkénti lábmosás, ami után gondosan szárazra kell törölni a lábujjak közeit is. Jó, ha a nedves lábat törlés után még hajszárítóval is megszárítjuk. Segít a gombás fertőzés megelőzésében a természetes alapanyagokból (gyapjú, pamut) készült, jó nedvszívó képességű zokni, a jól szellőző, jól karbantartott bőrcipő a műszálas zokni, illetve a hamar befülledő műanyag lábbelik helyett. Az óvintézkedésekhez tartozik fürdőkben, strandon, közös zuhanyzókban mezítlábasság helyett a saját műanyag papucs használata. A családok közösen használt törölközőit, ágyneműit, körömvágó ollóit, stb. fertőtleníteni kell: a textíliák magas hőmérsékletű, lehetőleg főzőmosással, az egyéb eszközök pedig hypos (hypo-klóros sav oldatos) lemosással fertőtleníthetők.

Itt említendő meg, hogy használt lábbelit vagy akár közeli családtag cipőjét sem célszerű viselni. A szőnyegpadló és a vendégpapucs ugyancsak jó közvetítője lehet a lábgombának! Célszerű a cipőinket is fertőtlenítő spray-vel naponta befújni, illetve körmeinket időnként megelőzésképpen néha szódabikarbónás vagy teafaolajos vízben áztatni 5-10 percet, Illetve ecsetelni teafaolajjal. Véleményem szerint akkor hatékonyak a gyógyszertárakban kapható különféle ecsetelők, ha mellette mindezek a lábhigiéniai feltételek, amiket fentebb említettem, maximálisan be vannak tartva! A drága ecsetelők helyett, kezdeti fázisban, elegendőnek tartom a teafaolajas ecsetelést, illetve áztatást. A megelőzéshez tartozik, hogy a száraz bőrűek a hámsérülések megelőzésére használjanak hidratáló, illetve zsíros krémet.

Nyomás alatt lévő ponton gyakran alakul ki túlzott bőrkeményedés…

A bőrkeményedés teljesen normális. Ez képezi a bőr legkülső rétegét és védelmet nyújt a baktériumok, gombák és nedvesség elvesztése ellen.

De a túl sok bőrkeményedés nem esztétikus. A törékeny bőrkeményedés gyorsan formál fájdalmas repedéseket. Egy szakértő lábápoló és a speciális krémjei segítenek, hogy lábaid újra rugalmasak legyenek. Egy alapvető probléma előzi meg a bőrkeményedés kialakulását: a bőr elveszti rugalmasságát és hajlékonyságát. Ennek sok oka lehet. Ez gyakran a száraz bőrállapot, ami a zsír és nedvesség hiánya okoz. Így a bőr már nem tud ellenállni a nyomás okozta deformációnak.

Tehát egy természetes védelmi mechanizmus aktiválódik: több megkeményedett réteg alakul ki a bőrkeményedés felületén.

Tévhit, hogy minél többször le van szedve a bőr, annál jobban nő. Ez nem igaz, mert ez egy természetes védelmi reakció! Kinek jobban van hajlama rá, kinek nincs… mindenesetre, ha nem ápoljuk, akkor az esztétikailag csúnya és kényelmetlen.

Természetesen a szakembernek tudnia kell, meddig is lehet leszedni a bőrt, mert ha túl leszedjük, akkor a vendég talpa napokig érzékeny és fájdalmas lehet.


Csapattagjaink

Tandics Náda vagyok lábápoló, Pedikűrös. 2017-ben végeztem el a tanfolyamot. 3 évig Sopronban a Wabi Beauty Centerbe dolgoztam ahol munkám mellett folyamatosan képeztek emellett elvégeztem a Callux Pro szike nélküli tanfolyamot is. Beteg lábakra vagyunk specializálódva így a pedikűr nem “csak” egy szakma hanem igazi gyógyítás!